Currimundi/Fingal Head/Tugun
Blijf op de hoogte en volg Anemoon
27 Februari 2019 | Australië, Tugun
Wat hebben we allemaal gedaan?
Ons eerste plekje was een AirBnB bij Nate en we hadden ons eigen zwembad. Daar zijn we naar King's beach gegaan, waar ze een zwembad aan de zee hadden met zeewater. Lekker gezwommen met Aeneas, terwijl Isea in het campingbedje in de schaduw een tukje deed. Daarna met Isea in het zwembad bij ons, terwijl Aeneas nog een tukje deed. 's Avonds was het volle maan en die kwam op uit de zee, terwijl de zon nog onder ging. De maan gaf zoveel licht dat het bijna een kleine zon leek.
Currimundi Lake is een inham bij de zee en Currimundi betekent 'plaats van de vliegende vossen'. Helaas hebben we er nog geen gezien. In Sydney zijn we ook op zoek gegaan, want de eerste keer dat ik in Australie was, hingen ze (extreem grote vleermuizen) gewoon in de Botanische tuinen. Omdat ze zorgden dat de oude (en waarschijnlijk dure) bomen hun bladeren verloren, zijn ze verplaatst in 2012.
Overdag heerlijk genieten bij Currimundi Lake, waar we wel in de inham zwommen, maar niet in de zee. Prachtige hoge golven, maar je mocht niet zwemmen van de kustwacht. Er stonden geen vlaggen op het strand: No flags, no swim.
Op onze laatste dag bij de Sunshine coast nog naar Mooloolaba beach, maar dat was alleen een beetje kijken naar de golven en wat gekke surfers, want de golven waren heel hoog. We zijn op bezoek geweest bij Simon en Ann Porter, die net een jongetje van een maand hadden. We hadden Simon en Anne ontmoet in Chili, Torres del Paine en een gekke avond/nacht en dag met hun meegemaakt. Via Facebook contact gehouden en dus gezellig op bezoek.
Op onze weg naar Fingal head (ook leuk huisje via AirBnB) gestopt bij the Australian Zoo van Steve Irwin. Toevallig was het ook zijn geboortedag, hoewel dat in de dierentuin niet echt duidelijk was. Aeneas met kangoeroes geknuffeld, koala geaaid en we hebben natuurlijk een show met krokodil (Monty) gezien.
We komen toch iedere keer op mooie plekjes door AirBnB, want er zijn in Fingal Head bijna geen toeristen. Door de host werden we gewezen op tochtjes in de buurt, omdat we niet konden zwemmen in de zee. Dus wij naar het prachtige Springbrook Falls national park, Byron Bay lighthouse, Nimbin en Crystal Castle. Het laatste is een park waar allerlei boeddhistische beelden en beelden uit het hinduisme staan met hele grote kristallen, waaronder amethisten.
Gisteren naar Tropical Fruit World waar we allerlei fruitbomen hebben gezien. Van de meesten hadden we nog nooit gehoord. Hier had je ook een fruit tasting met heerlijke jack fruit, sour sop (zuurzak), sterappel etc. Tropical Fruit World was als eerste in Australie begonnen met avocado en nu is het dus ontzettend populair (over de hele wereld) en doorgereden naar ons laatste stekkie in Tungun (vlakbij de Gold Coast).
In Australie is er zo'n diversiteit aan flora en fauna, het is prachtig! Je ziet de raarste vogels, grote hagedissen en salamanders en dus de mooiste bloemen, planten en bomen. We hebben nog weinig culturele dingen gedaan en ik zou zelf graag nog wat meer van de Aboriginals willen zien. Helaas is dat hier heel weinig. Zo'n verschil met Nieuw-Zeeland, waar ze naar mijn idee heel trots zijn op de mix van culturen en Maori rituelen/taal/dans leren op school. Hier zie je niets terug en moet je echt je best doen om erachter te komen waar de namen bijvoorbeeld vandaan komen. We hebben ook nog geen een Aboriginal gezien. Een collega zou me voorstellen aan mensen in Melbourne, die les geven in indigenous tourism. Ik hoop dat ik die zie en wat meer te horen krijg. Maar morgen dus eerst reizen naar Adelaide en Kangaroo Island, waar we nog meer mooie natuur gaan bekijken. Het wordt wel 36 graden...